Fork me on GitHub
#clojure-hungary
<
2022-11-19
>
onetom07:11:51

volt egy oras hivasom a Cursive-es Colin Fleming-el http://pop.com -on keresztul! ranezett a symbol resolution issue-kra amiket a 2022.3 Beta-val tapasztaltunk. meg megdebuggolta kicsit azt az issue-t amikor tul sok file toltodik be a remote nREPL-be, amikor csak Cmd-Shift-L-et nyomok. millio dolgot kiproblatunk, de kurvara nem erti h h allhat elo ez a dolog. mindenesetre legalabb latta sajat szemevel tobbszor is, tobb intellij verzion is h reprodukalhato a bug nalunk es egyidejuleg 2022.2.2-n meg tenyleg megbizhatoan mukodott meg. viszont fel ora pocogtetes es 1-2 branch valtas utan elmult a jelenseg, ugyh azt gyanitja, h valami unstable ordering-el van osszefuggesben a dolog. megtudtam azt is, h van egy branch, amiben teljesen uj alapokra helyezte a deps.edn support-ot, amiben a latest intellij feature-oket hasznalja. mivel ez akkora valtoztatas, h konnyen incompatibilis lehet olyan project strukturakkal, amik a mostani implementacioval kielegitoen mukodnek, igy nem akarja elhamarkodni a valtast.

👍 1
1
onetom07:11:18

az volt meg erdekes, h emlitette, h a Clojure ugy tunik h nem volt a legjobb valasztas a Cursive project-hez, mert a kod javareszt Java interop-bol all. ha ujra kezdhetne, akkor Kotlin-ban irna. kivancsi lennek h milyen a fejlesztesi folyamata, h igy gondolja... eleg nehezen birom elkepzelni h ez jo 5let lenne. az a benyomasom, h lehet h nem hasznalja ki a Clojure interaktivitasat kello keppen. vagy h nem extend-eli a mindenfele Jet Brains class-okat Clojure protocol-okkal, ami lehetove tenne, h kozvetlenul clojure.core fuggvenyekkel manipulalja a jetbrains-es object-eket. eleg nehez elkepzelni persze ezt is, h ennyi ev fejlesztes utan ilyen szinten legyen csak, DE miutan lattam a Bozhidar Batsov-ot is meg a Borkdude-ot is szerencsetlenkedni a mindenfele prezentaciojukban, nem tartom teljesen lehetetlennek...

onetom07:11:03

mondjuk lehet alabecsulom az egyszeruseget ennek a protocol extension temanak, mert en se hasznaltam meg sokat. meg multi-methodokat is ritkan hasznalok, pedig sokat tudnak egyszerusiteni a kodon. pl namespace dependency cycle-oket meg lehet akadalyozni veluk.