Fork me on GitHub
#clojure-sweden
<
2019-07-13
>
Marcus Pemer11:07:21

Japp, och man ha sällan tillräckligt med utrymme för att ta en paus och byta. Påminner om golfproffs som tar ett år ledigt för att fila på golfswingen...händer inte så ofta. Jag är mest nyfiken på chicken-or-egg med Emacs och clojure. Finns det någon som bytt till Emacs pga clojure, eller var alla de som använder Emacs för clojure idag redan Emacs användare innan. Jag faller i den sistnämnda kategorin och misslyckades (än så länge) övertala min kollega att bli medlem i den förstnämnda.

snichme17:07:28

Jag började med Emacs pga clojure (cursive var väldigt nytt då och jag är inte så förtjust i intellij ) Tröskeln var extrem och tog mig flera försöka att komma igång med clojure eftersom allt var nytt Nu kör jag emacs till allt js, ruby, go och så klart clojure

😅 4
Mattias08:07:34

Det är nog en vanlig utveckling för de (få?) som klarar sig över kurvan.

Mattias08:07:07

Idag, när alla är uppväxta med grafiska IDEer är det bara några som förstår värdet. Samma som command line - vissa förstår inte poängen, de som lär sig blir bättre.

flefik10:07:28

spacemacs är lite lättare att använda än vanilla emacs, tycker det är bättre också med evil mode

dangercoder05:07:51

Jag har bytt från Spacemacs till IntelliJ(Cursive) för Clojure. Använder fortfarande Spacemacs för Clojurescript. För mig är Cursive superb. Speciellt när man ska dyka ner i något java library för interop. Jag gillar även structural editing shortcutsen.