Fork me on GitHub
#clojure-sweden
<
2023-01-15
>
cdeln12:01:28

Hej allihop! Skrev precis en intro i den allmänna introduktionskanalen, introducerar mig själv här också. Carl heter jag, bor i Stockholm, jobbar med maskininlärning (datorseende i grunden, pysslar med röstigenkänning nu). Jag är rätt ny med Clojure, just nu så försöker jag sätta mig in i vilka ML-projekt som är aktiva och var jag kan få ut mest av Clojure. Någon som har lite insikt och kan ge mig en introduktion?

👋 18
dangercoder20:01:00

Hej Carl! Tror du kan få bra svar i #C0BQDEJ8M-kanalen 🙂 jag har dålig koll på ML+Clojure

cdeln20:01:56

Ah, spot on! Tack för länkarna :)

cdeln07:01:59

En vecka senare.... ja det där verkar lovande, får stötta Dragan och prenumerera på hans bok!

Linus Ericsson11:04:23

Välkommen! Jag har inte så stor erfarenhet av ML i clojure (byggde dock språk-grejer med Gavagai och gjorde delar i clojure för många år sedan). De libbar som verkar mest intressanta för stora mängder data tycker jag verkar vara dtype.next (som har ett interface i form av tablecloth). Det finns också ett väldigt spännande projekt (jag tror det är libpython-clj) där man försöker bygga en tät (som i samma körande process) integration mot python, eftersom ju python har en större och betydligt mer mogon verktygslåda när det kommer till ML. https://www.clojure-toolbox.com/ är en bra men lite utdaterad referens på vilka saker som finns inom respektive kategori av libbar mm, finns även en ML-kategori.

cdeln06:04:20

Tackar! Gavagai är ju coolt, kan tänka mig att clojure passar bra för NLP. Generellt, sekventiell ML känns som det skulle kunna göras bra med ett lisp. Jag testade libpython-clj faktiskt, funkar rätt bra efter att ha bråkat med lite JVM settings.

Linus Ericsson08:05:42

En ny video från clojure/conj som verkar ge en bra översikt: https://www.youtube.com/watch?v=xEvkT9YeBQU

cdeln08:07:22

Bump! Har haft en stökig period med mycket att göra, stängt av all social media, äntligen fått lite mer tid att fortsätta med clj. Tittade på videon, bra intro, blev riktigt taggad på att fortsätta. Kört igenom Dragans bok, ska försöka lösa något användbart med hans libb nu.

👍 2