Fork me on GitHub
#clojure-norway
<
2020-02-25
>
Jakub Holý (HolyJak)07:02:09

Jeg prøver å spre https://medium.com/red-planet-labs/why-fully-distributed-is-by-far-the-best-way-to-run-a-software-team-d99abfc0c700 rundt for å motivere flere å anse remote som noe bra. Hos oss i Telia er også on-site det som foretrekkes nå for tida...

slipset07:02:47

posten oppsummerer ganske bra hvorfor jeg foretrekker å jobbe hjemmefra. Jeg tror dog det er vanskelig å jobbe i et semi-remote firma der noen sitter on-site og andre sitter remote, fordi det er vanskelig å unngå at de som sitter on-site kommuniserer off-line.

👍 4
slipset07:02:49

Jeg tror videre at mye av grunnen til at vi ikke har så mye remote har med tillit å gjøre, og jeg lurer på om den ikke går begge veier. Arbeidsgiver føler at den ikke har kontroll over sine ansatte, “jobber de, eller sitter de på kafe hele dagen. Kunne de jobbet hardere?“. Som arbeidstaker synes jeg remote-jobber (i allefall utenlandske) virker litt skummelt. Hvorfor har de ikke et kontor (har de ikke råd? er de en gjeng med 21 åringer som akkurat har starta opp og ønsker å revolusjonere verden med block-chain og AI? Hvordan er jobb sikkerheten? hvilke regler gjelder?) Det at et firma faktisk har et kontor gjør at det virker noe mer solid.

slipset07:02:03

Men igjen. Dersom jeg skal få Noe Gjort(TM) må jeg jobbe hjemmefra. Det er for lett for meg å finne distraksjoner på jobben og det er alltid noe der som gjør det lett å prokrastinere dersom jeg har vanskelige oppgaver.

slipset07:02:42

Men så tenker jeg også at kanskje det er bedre for de andre at jeg er på jobb, det er tross alt viktigere at fem andre får gjort sin jobb enn at jeg får gjort min.