Fork me on GitHub
#clojure-serbia
<
2021-04-16
>
Jovan Toroman11:04:03

Ćao, bio sam malo zauzet pa nisam odgovarao...što se mene tiče, jedini način da se pomogne ljudima sa Kosova je da se ljudi iz ostatka Srbije polako vraćaju tamo. Ali naravno, niko ne želi da ide tamo jer je Kosovo poprilično zaostalo u odnosu na ostatak naše zemlje (a da ga ne pominjem u odnosu na svet). Ovako mi se čini kao da je to neko veštačko održavanje u životu zajednice kojoj je potrebna ne pojedinačna, nego sistemska pomoć. Druga stvar, mislim da kada bi se mladim ljudima od dole pružila mogućnost da nauče da programiraju dosta njih bi iskoristilo to znanje da baš ode odande, negde gde mogu bolje da žive. Čisto sumnjam da bi ostali dole. To je neko moje mišljenje.

dotemacs13:04:58

Мислим да је доста уложено да се ми убијемо у појам. Тако да разумем твоје дефетистичке ставове. Не мислим да је програмирање једина ствар која спречава људе да се одселе. Ако то хоће, па саме “комшије” би им помогле у томе. Уосталом, да сам ја у праву, погледај рад овог лика којег сам навео горе, људи заиста желе да остану на својој земљи.

Jovan Toroman15:04:36

da, izgleda lepo to što on radi. Možda ja samo još nisam došao u tu fazu da imam dovoljno resursa da pomažem drugima, trenutno i dalje pokušavam da pomognem sebi. Ali ako budem mogao da pomognem nekako, naravno da ću to uraditi.