Fork me on GitHub
#clojure-serbia
<
2021-03-16
>
Jovan Toroman08:03:09

@vasac kul, mada mi nije baš jasno šta poslodavci misle kada napišu "senior". Koliko mogu da primetim, skoro da i nema junior ili medior Clojure developera, jer je većina prešla na Clojure sa nekog drugog jezika (čitaj Java 🙂 ). Čak su i mene, koji imam manje od dve godine iskustva sa C. primili u kompaniju gde navodno rade samo seniori. Ali očigledno je tržište gladno za C. devovima i zato mogu da progledaju kroz prste. Tako da mislim da može da se prijavi za ovaj posao i neko ko nije C. senior ali ima iskustva u drugim tehnologijama.

vasac08:03:59

Vjerovatno je akcenat na samostalnosti odnosno da se ne ocekuje od seniora da nekog konstantno vuce za ruku da mu pomogne vec da svoje probleme sam rjesava i da je sposoban da primjeni dotadasnja iskustva bez da sve zivo uci od pocetka. A i cesto su oglasi spisak lijepih zelja, koga ce oni stvarno da prime na kraju je drugo pitanje.

dotemacs09:03:07

Да, то се слажем, лепе жеље и мокри снови су буквално у опису.

dotemacs09:03:35

Ја сам ишао за посао за Сиско и плата је око $100к годишње. Ставе те у неку категорију и као “менаџери зарађују толико тако да не можемо да те платимо оволико” тако да, ако та плата одговар ОК је. И када будеш добио посао очекуј да чекаш једно 2 месеца пре него што кренеш да радиш.

dotemacs09:03:10

Иначе овај посао је у Америци, али ако си ти у Европи, одмах пада под плаћање у Европи и онда ова ситуација горе коју сам описао.

dotemacs09:03:51

@toromanj када пишеш “imam manje od dve godine iskustva sa C.” мислиш на Кложур или причаш о Ц?

dotemacs09:03:04

И о којој фирми се ради ако није тајна?

Jovan Toroman10:03:55

A jesi sad u Cisco-u? Plata zvuči super, to je taj neki američki standard...nisam razumeo ovo za menadžere; jel ne mogu da te plate 100k ili više od 100k zbog toga? Nisam ja baš lud za tim velikim korporacijama. Više volim startape 🚀 Moja greška, nisam pomislio da se može pomešati sa C-om. Clojure je u pitanju. Mrzelo me da pišem. Firma se zove "Flexiana".

vasac10:03:57

Prosle godine ti iz Flexiane mi se samo vise nisu javili kad sam im rekao platu koju ocekujem 😉 ali opet su me kontaktirali prije par mjeseci.

Jovan Toroman11:03:43

@vasac žao mi je što je tako bilo...baš neobično da nisu ništa ni odgovorili :thinking_face: I meni se čine malo neozbiljno u smislu da nemaju jako podeljene uloge u organizaciji, već svako može da radi sve. Meni to zvuči zanimljivo, voleo bih da vidim kako je u praksi. Mislim da nisu baš vrhunska kompanija, ispravi me ako grešim..

vasac11:03:38

Koliko sam ja ukapirao oni nalaze projekte pa u slucaju da im nedostaje ljudi onda jure programere po Linkedinu - imao sam nekoliko puta kontakt s njima ali sam uglavnom bio zauzet drugim poslovima. @dotemacs ih bolje poznaje, mislim da je glavni problem bio sto su oni u tom trenutku trazili nekoga za manje para 😉 Meni je uvijek bolje kad kompanija radi na svom projektu nego kad ima gomilu manjih projekata za druge firme.

dotemacs11:03:38

Ја могу да пишем, али на ћирилици, да не провале после шта сам писао, јер ово ће бити логовано и онда иде код Гуглета 🙂

vasac11:03:11

Mi smo vec pricali, mozes sa Jovanom u private 😉

dotemacs11:03:04

Дошло је до тога да сам ставио овај чат у “фејворит”

dotemacs11:03:42

Причао сам са некиме о тим компанијама и они ми испричали о једној