Fork me on GitHub
#clojure-serbia
<
2021-03-04
>
Jovan Toroman08:03:38

hahaha, nisam znao da postoje samo te dve opcije 😄 salu na stranu, cak i jedan Čeh mi je rekao kako svi iz Srbije znaju Dragana. I ja sam kod njega radio projekat, onda radio Javu u firmama oko godinu dana. Kad mi je dosadila Java setio sam se Kloužura i poslednjih godinu i po dana radim u jednoj stranoj firmi. Kakva je tvoja prica?

vasac15:03:26

Тужна ;) Радио сам за пар страних фирми Кложр између <tel:2015-202|2015-202>0 а сад сам опет Јава програмер. Прошле године због ковида растурише тим у коме сам радио а у то вријеме није било много Кложр послова па сам једва забо један али је онда улетила финансијски много боља Јава понуда... А мислио сам да се више никад нећу вратити на Јаву ;) Сад ме ту и тамо цимну за Кложр али сам ваљда оматорио па више цијеним лову и стабилност велике фирме ал још увијек се надам да ће бити прилике за Кложр. (ја, наравно, упадох иако ме нико ништа није ни питао)

Jovan Toroman15:03:14

zanimljivo, ja sam stekao utisak da su Clojure poslovi puno bolje placeni od Jave. A za sigurnost si u pravu, Clojure se uglavnom koristi u startapima. Meni recimo Java uopste ne nedostaje.