This page is not created by, affiliated with, or supported by Slack Technologies, Inc.
Flere som synes at clj er litt arcane og som fikser det med maleriskes https://clojurians.slack.com/archives/C06E3HYPR/p1709739527906799
Jeg er forøvrig helt enig i at CLI-et er unødvendig obskurt. Nesten som om det er demonstrativt laget rart for å stille i sin egen kategori 😅
Alt er biblioteker, så noen med litt fritid kunne satt seg ned og laget et bedre CLI 😄
Her starter den gamle "tråden" som ikke er en tråd men en serie meldinger 6. november 😊 https://clojurians.slack.com/archives/C061XGG1W/p1699257110858659
Personlig er motivasjonen min litt sånn at jeg neppe kommer til å lage dette fra scratch sjæl, men gjerne prøver litt sammen med andre! Jeg er veldig glad i parprogrammering. Liker best fysisk på samme skjerm, men remote kna funke det også. Jeg er ledig i dag :)
I dag skal jeg vaske badet når kidden sover 😅 Gleder meg til han får barnehageplass, haha. Kanskje jeg får mer enn 10 min uavbrutt igjen.
@U01PE7630AC skal vi sette av litt tid neste uke? Feks tirsdag eller torsdag på kveldstid?
Jeg kan komme meg ut etter ca. 20:00 når sønnen sover gitt at kona ikke har planer den kvelden. Hun starter opp et nytt selskap (kaffebrenneri) for tiden og driver et annet selskap (som importerer alkohol fra Japan), så hun er ganske ofte ute og farter til kunder (restauranter og barer) på kveldstid. Ellers er det mulig å komme hit hjem til meg, men utfordringen er at leiligheten er relativt liten og lytt (gammel bygård fra 1898), så sønnen våkner ofte hvis han hører folk prate på kjøkkenet eller i stua.
Jeg har mer eller mindre gitt opp på å gjøre ting som krever konsentrasjon på fritiden 😅
Konkret forslag: • du sender en melding neste gang klokka nærmer seg 8 og du ser en mulighet til å programmere litt sammen (koner, barn, og energinivåer er alle OK) • … og hvis det passer så møtes vi? Det er også litt dårlige muligheter for parprogrammering hjemme hos meg akkurat nå også, så tenker at vi kunne brukt feks Kulturhuset eller annet egnet steg nærmere der du bor. hva tenker du?
Jeg trodde faktisk dette var en PM, haha! Hadde glemt det var under en tråd for flere meldinger siden.
bb.edn
er et annet godt alternativ til Makefiler (maleriskes). Da kan man skrive clojure i stedet for shell-dialekten i makefiles!
Dagens tanke: I dag har jeg sett på er par presentasjoner om logisk programmering, miniKanren og core.logic
. Det ser ekstremt kraftig og potensielt revolusjonerende ut å kunne "spørre etter ukjente verdier" på den måten. Samtidig virker det svært akademisk/matematisk og komplisert. Jeg kan ikke umiddelbart se hvor det er praktisk nyttig? Kanskje til å generere test data til generativ testing? Eller for å søke etter logiske feil i en komplisert ruteplan eller lignende? Kanskje i forbindelse med state machines? Utrolig kult og annerledes er det i alle fall. Det føles som et eget programmeringsparadigme eller et minispråk i språket.
Jeg husker vi brukte Prolog på NTNU til å programmere optimal kjøreplan for et sett med heiser, gitt at folk i forskjellige etasjer hadde trykket på hver sine knapper. Veldig artig. "Prolog, Probably the language of god."
Intuisjonen min sier at nøkkelen til neste generasjon AI/maskinlæring ligger i logisk programmering et sted. Eller at det er en essensiell komponent på en måte.
Hvis jeg husker rett, ble første versjonen av Erlang skrevet i Prolog fordi Joe Armstrong var stofan av Prolog 🙂
Prolog er et språk for pragmatiske filosofer forstår jeg nå. https://www.gutenberg.org/files/3800/3800-h/3800-h.htm er et prima eksempel på "logisk koding" før den digitale mannsalder. Hele boka kan antagelig plottes rett inn i Prolog. Det hadde vært gøy å prøve.
Prolog virker som et fantastisk tenkeverktøy på en måte. Få teorier og hypoteser ut av hode og sjekk om det holder vann rent logisk. Ingen selvmotsigelser eller hull, etc.
Men man kan antagelig gjøre alt i core.logic
som man kan gjøre i Prolog. :man-shrugging: :thinking_face: Selv om core.logic
er nærmere Scheme (miniKanren) enn Prolog (tror jeg).
Jeg fant en gratis Prolog-bok på nettsiden til MIT Press, https://mitpress.mit.edu/9780262691635/the-art-of-prolog/. Gå til fanen "Open Access."