This page is not created by, affiliated with, or supported by Slack Technologies, Inc.
2023-04-24
Channels
- # ai (41)
- # announcements (4)
- # babashka (14)
- # beginners (24)
- # calva (7)
- # clj-kondo (36)
- # cljsrn (4)
- # clojure (68)
- # clojure-austin (2)
- # clojure-europe (39)
- # clojure-nl (2)
- # clojure-norway (37)
- # clojure-uk (2)
- # clojurescript (7)
- # clr (8)
- # community-development (16)
- # core-async (7)
- # datalevin (67)
- # fulcro (11)
- # helix (1)
- # honeysql (2)
- # london-clojurians (2)
- # off-topic (60)
- # pedestal (3)
- # portal (2)
- # practicalli (1)
- # re-frame (7)
- # reitit (49)
- # releases (3)
- # shadow-cljs (2)
- # xtdb (16)
SpĂžrsmĂ„l. GjĂžr dere noe faglig internt der du jobber som du synes funker skikkelig bra? Hvorfor? Hvor mye gjĂžr dere internt i bedriften kontra offentlig pĂ„ internett (feks som fagblogg eller open source)? SpĂžr litt av egeninteresse (men ogsĂ„ av nysgjerrighet) â jeg skal bruke litt tid pĂ„ Ă„ (prĂžve Ă„) forbedre fagmiljĂž der jeg jobber framover. Synes dette er megavanskelig, balanse mellom Ă„ ikke bare ta for mye plass, tid og penger; og Ă„ faktisk bidra til at det skjer faglige ting som folk fĂ„r noe ut av. Hvordan tilby noe som nyansatte fĂ„r noe ut av som er veilendende (man vet hva man kan lĂŠre), men ikke for kontrollerende (vi utviklere liker gjerne autonomi).
Jeg har pÄtatt meg et lignende ansvar internt, men vÄr bedrift bestÄr av 90% forretningsfolk og 10% tekniske folk, sÄ det er svÊrt vanskelig Ä fÄ til et ordentlig fagmiljÞ av manglende forstÄelse hos de som sitter pÄ lommeboka. Vi har et ganske alright fagmiljÞ internt pÄ IT-avdelingen hvor vi utveksler erfaring og lÊrdom nÄr noen har snublet over noe interessant, og en del av oss deltar pÄ eksterne arrangementer, men utover det gjÞr vi ikke sÄ mye. Vi har ogsÄ budsjett til fagbÞker, kursing og sÄnt.
Vi har ogsÄ flere mindre autonome teams som i teorien kan velge den teknologien de Þnsker Ä bruke selv, men i praksis sÄ er det ingen som gÄr utenfor C# .NET sandkassa, fordi vi har et internt rammeverk for Ä utvikle mikrotjenester, som tar seg av en del av det alle mikrotjenester mÄ gjÞre, typ autentisering, logging, osv. Totalt har vi ca. 300 mikrotjenester som er bygget pÄ dette rammeverket. PÄ frontend er det ganske mye mer Äpent, men de har mer eller mindre konvergert pÄ JavaScript med AngularJS og Vue.js (legacy stuff), React og Next.js (for nye ting). Generelt er det mange som er interessert i andre ting, men jeg tror ikke vi hadde fÄtt godkjent Ä bruke det i prod.
Er det noe du savner personlig i fagmiljĂžet? (mener egentlig ikke Ă„ stille spĂžrsmĂ„let ledende â men âjobber i .NET-sjappe og henger pĂ„ #C061XGG1W hĂžres mistenkelig ut som âjobber i JS-sjappe og henger pĂ„ #C061XGG1Wâ (meg) đ )
Ikke sÄ mye jeg savner i fagmiljÞet egentlig, men vi er ganske mange juniorer og inntil nylig har vi hatt svÊrt mange eksterne konsulenter. Vi har nylig sagt opp de fleste konsulentkontraktene og er i ferd med Ä erstatte dem med interne utviklere av kostnadsmessige Ärsaker. Kanskje jeg savner noen flere seniorer/mentorer, og at de ulike teamene hadde gjort ting sammen. Jeg prater ikke med sÄ mange utenfor mitt eget team nÄ egentlig.
For Þvrig savner jeg at forretningssiden hadde stÞrre forstÄelse og takknemlighet for jobben som gjÞres av de tekniske folkene, men det er vel en klassisk gjenganger i denne typen bedrifter. Stakeholders er ganske fravÊrende og ser pÄ IT som et nÞdvendig onde. Vi er pÄ en mÄte "en retailer som mÄ ha en IT avdeling," hvor jeg skulle Þnske vi var "et teknologiselskap som driver med retail."
Jeg nevner en ting vi har dratt igang med nylig i prosjektet der @U07FCNURX og jeg jobber: En mĂ„nedlig âshow and tellâ kun for utviklerne. Der kan man vise frem kule tekniske ting man har gjort i det siste, og gĂ„ ned i detaljene pĂ„ hvordan det er laget osv. Veldig fint tiltak.
vi har interne grupper med mÄnedlige mÞter for visse topics som f.eks. cyber security, softwarearkitektur, cloud, docker/kubernetes. folk tar pÄ seg Ä presentere ting. vi har ogsÄ et internt treningsprogram i cyber security.
http://kodemaker.no/blogg er jo i praksis @U9MKYDN4Q sitt verk og, ihvertfall oppstarten đ
husker det som en veldig bra boost at Christian sparket det i gang med Ä lage en liste med foreslÄtte bloggposttemaer til alle i Kodemaker
> husker det som en veldig bra boost at Christian sparket det i gang med Ă„ lage en liste med foreslĂ„tte bloggposttemaer til alle i Kodemaker Er det mulig Ă„ fĂ„ se hvordan denne lista ser ut? (hvis den ikke er hemmelig đ)
nĂ„ har jeg begynt Ă„ scrolle i bloggen deres. Likte denne! đ https://www.kodemaker.no/blogg/2023-04-y2k-brettspill/
@U3X7174KS > For Ă„ sparke igang ballet, her er noen forslag til temaer jeg kunne tenke meg Ă„ lese om fra dere (har ikke lagt veldig mye energi i tittel/pitch): > âą Alf: Fem ting du vil snuble i nĂ„r du skal lĂŠre deg Clojure > âą Alf Kristian: Hva er likt og ulikt i Java, Scala, Clojure og Kotlin? > âą Anders: Java-metaprogrammering fra Clojure (Forklare hvordan du har scaffoldet jiffy fra java.time) > âą AndrĂ©: Tre kule ting med Swift > âą August: Hva jeg skulle Ăžnske noen hadde fortalt meg om React Native > âą Christin: Det er pĂ„ tide! (Highlights fra JZ-foredrag) > âą Christian: Min fĂžrste commit pĂ„ et nytt prosjekt > âą Christian: La deg inspirere av open source pĂ„ jobb > âą Christian: Ă hente data over HTTP er vanskeligere enn du tror > âą Christian: FĂ„ oversikt over minnebruken i en Clojure-applikasjon > âą Eivind: Hvordan lokalisere en dartpil med Python? (Usikker pĂ„ hvor mye av dette som egentlig kan deles med omverdenen, konkurransehensyn?) > âą Finn: DV, OV og EV - Kan du forskjellen pĂ„ disse TLS-sertifikatene? > âą Fredrik: Mitt kuleste smarthjemshack > âą Frode: Hypermediadrevet API i praksis > âą Kristian: Hvordan sko appen din for Kubernetes? (evt âErfaringer fra Ă„ flytte XX apper til Kubernetes) > âą Kristoffer: Moderne utvikling med Java i 2019 > âą Magnar: StrĂžm data til nettleseren uten Ă„ lage det pĂ„ nytt hver gang > âą Magnar: Distribuert tracing med OpenTracing > âą Magnus: Raskere feedback loop med Elm UICards > âą Nils: Hvordan debugge minnebruk i Go-applikasjonen din > âą Nils: Co-rutiner i Kotlin > âą Nils: Compacted keys i Kafka > âą Nils: Erfaringer fra Ă„ plukke opp Emacs i 2019 > âą Odin: CSS grid > âą Odin: Hva er CSS Paint? > âą Olga: Mobilutvikling med Xamarin > âą Olga: Hva kan man ta med seg fra Scheme til andre sprĂ„k? > âą Ronny: Lokal utvikling av mobilapper med ngrok > âą Stein Tore: Hvordan openHAB varmer opp stua mi > âą Stian: En introduksjon til QUIC > âą Stig: Hvordan organisere olĂžp med Raspberry PI? > âą Torstein: Hvordan koordinere 4000 droner? > âą Trygve: Ansiktsgjenkjenning med dlib og Python > > Har du forslag til blogginnlegg du eller en kollega kan/burde skrive?
Det var ikke mer enn det, jeg bare hosta opp et tema eller to per person basert pÄ ting de hadde drevet med pÄ tidspunktet.
Noen av tittel-forslagene var basert pÄ ting jeg hadde hÞrt folk si, sÄ dette er ikke jeg som tar Êren for blogginnlegget til August
Ellers ser jeg at de fĂŠrreste forslagene har materialisert, inkludert mine egne forslag.
ble uansett veldig bra vibe og en skikkelig pangstart, tror alle fĂžlte seg veldig âsettâ, og det ble ikke bare sĂ„nn âkom igjen og blogg litt da, latsabberâ
I Finn for noen Är siden hadde vi et bi-ukentlig mÞte, Framsideforum kalte vi det, for alle framsideutviklere i de ulike teamene. Det er var noen ganger med et foredrag eller et par lyntaler, men som oftest bare hyggelig prat og litt vis og fortell. Dessuten utveksling av info om hva som skjedde pÄ de forskjellige teamene i framside-faget. Og lufting av frustrasjon over verdens generelle lede. Det fine var at det var et fast tidspunkt, det lÄ i kalenderen, og det var ingen som stilte spÞrsmÄl om man faktisk trengte Ä vÊre der. Tvert i mot var det en viss forventning om at man deltok, i stedet for Ä unnskylde seg med at man hadde annet arbeid.
Ja, det var veldig fint. Jeg har ogsĂ„ vĂŠrt med pĂ„ det, og jeg har ikke jobba pĂ„ Finn siden 20âŠ13?
Animalia (innevĂŠrende konsulentoppdrag) har ogsĂ„ noe sĂ„nt, ukentlig erfaringsmĂžte pĂ„ fredag 13:30 hvor alle er med, og man gĂ„r rundt bordet og gjĂžr en slags blanding av kjapp standup og eventuelt deler diverse âtoday I learnedâ fra uka som gikk
avsluttes med quiz fra aftenposten og dagsavisen, hvor resten av sjappa blir invitert med
Jeg var i Finn mellom 2013 og 2017. Var gang i Framsideforum hele den tiden. HÄper de fortsatt holder pÄ.
Oh, jeg glemte en ting: Ăn gang i mĂ„neden har vi en stĂžrre intern workshop hvor alle som vil kan bli med, hvor vi f.eks. lĂŠrer om et nytt konsept, rammeverk eller verktĂžy. Der kan front-end utviklere lĂŠre om back-end, og vice versa. Jeg har vĂŠrt med pĂ„ Ă©n om .NET Core og en annen om Next.js sĂ„ langt. Ganske bra opplegg! Jeg gĂ„r og tenker pĂ„ om jeg skal foreslĂ„ en slik workshop om funksjonell programmering mer generelt hvor vi bruker Clojure som medium.