Fork me on GitHub
#clojure-norway
<
2022-11-15
>
slipset07:11:02

God morgen!

magnars07:11:26

God morgen! ☀️

teodorlu08:11:27

Noen som har noe de gleder seg til å gjøre i dag?

Ivar Refsdal17:11:12

Tja... 🙃 Eg hadde lyst til å sjå på performance ting inne på ein server (python), og tenkte å sjå på https://github.com/plasma-umass/scalene. Men det (og mykje anna) rakk eg ikkje :-/ Kva med deg?

teodorlu05:11:19

Ooooh. Kult. Har du tenkt til å kjøre noe på GPU? Blandede følelser! Jeg snakke om læring på jobb i dag. Var ganske bra på etterskudd med slides i går, så ble sittende fra morgen til kveld. Spennende innhold, men jeg skulle startet tidligere ...

Ivar Refsdal18:11:40

GPU: Mjaa eg veit sanneleg ikkje moglegheitene for dette enno, og eg har verkeleg ikkje oversikt over denne koden/repoet. Men eg har lyst til å få det etterkvart. Me får sjå... I dag har mesteparten av arbeidsdagen gått med til å lage eit skript som freistar å finna ut om DNS (som rapportert av Azure CLI-en) er i synk med det som er faktum inne i containeren... Sukk 😐 Men det er nyttig om ein faktisk kan bevise at det er DNS-feil så og så lenge i azure container instances... Korleis gjekk det med foredraget ditt?

teodorlu08:11:43

Jeg er fornøyd! Men jeg hadde egentlig håpet på enda bedre stemning i salen. Jeg la fram det jeg skulle si saklig, og jeg tror publikum skjønte hva jeg mente, men jeg skulle liksom gjerne sett mer entusiasme! Men det er kanskje sånn det blir når jeg bruker mye tid på å finne ut hva jeg skal si, og bare litt tid på å øve inn...

👍 1
👏 1
Ivar Refsdal13:11:03

Ikkje alltid det er så lett å få mykje respons frå IT-folk (evt. nordmenn generelt...)

😄 1
teodorlu13:11:53

Nei, hvor flinke vi er til å bygge stemning er litt hit and miss ....

😁 1
oddsor09:11:13

Morn! I helgen leste jeg boken “Five lines of code” og fikk tilbake refaktoreringsmotivasjonen min. Så jeg skal refaktorere i dag og det gleder jeg meg til! 👏 Strengt tatt var det ikke mye her som var helt nytt, men boken gjør en god jobb med å vise hvordan en kodebase “løsner” ved å ta i bruk reglene. Jeg merker også at jeg tenker på hvordan et par av reglene løses i en funksjonell verden. Kanskje når jeg bruker reglene i Clojure så vil jeg for en gangs skyld endelig bruke protokoller 🙈 https://www.manning.com/books/five-lines-of-code

👀 1
oddsor09:11:35

En av reglene går ut på å bruke strategy pattern, som forøvrig er greit løst med høyereordens funksjoner, så det er enkelt nok. Men en annen regel om å bruke klasser i stedet for enums (for så å dytte logikk inn i klasser) løses sannsynligvis greit med protokoller eller multimetoder :thinking_face:

augustl10:11:18

finfin episode av Funcional Geekery med Eric Normand. Kjente ikke så godt til ham fra før, han virker som en slags working programmer’s Rich Hickey, kult!

augustl10:11:41

fin definisjon av “actions” som navnet på den problematiske tingen i software, som avhenger av når den kjører eller hvor mange ganger den kjører. Vs “calculations” (aka “pure funtions”). Minner litt om det Rich Hickey kaller “machines”

👍 2
Ivar Refsdal17:11:12

Tja... 🙃 Eg hadde lyst til å sjå på performance ting inne på ein server (python), og tenkte å sjå på https://github.com/plasma-umass/scalene. Men det (og mykje anna) rakk eg ikkje :-/ Kva med deg?