This page is not created by, affiliated with, or supported by Slack Technologies, Inc.
2022-08-11
Channels
- # aleph (7)
- # announcements (5)
- # beginners (58)
- # calva (20)
- # cider (10)
- # clj-kondo (4)
- # cljfx (5)
- # cljsrn (7)
- # clojure (29)
- # clojure-europe (11)
- # clojure-mexico (1)
- # clojure-norway (26)
- # clojure-uk (9)
- # clojurescript (1)
- # cursive (31)
- # datahike (22)
- # datomic (12)
- # duct (3)
- # fulcro (28)
- # helix (35)
- # hyperfiddle (28)
- # lsp (4)
- # malli (8)
- # midje (3)
- # music (2)
- # nbb (9)
- # nrepl (20)
- # off-topic (36)
- # polylith (3)
- # shadow-cljs (47)
- # sql (2)
- # testing (7)
- # vim (17)
- # xtdb (7)
tråd om datadreven programmering i går: https://clojurians.slack.com/archives/C03S1KBA2/p1660142246897169 Jeg synes den var veldig spennende. Utrykker en greie jeg ikke helt har klart å sette fingeren på om hvorfor jeg liker Clojure. Tydeliggjorde forskjellen på datadreven programmering og homoikonisitet tydeligere, lenket til https://www.expressionsofchange.org/dont-say-homoiconic/ som kommenter på hvor ordet egentlig kommer fra, og hva den opprinnelige bruken var.
Jeg leste denne i sommer: https://www.manning.com/books/data-oriented-programming
Nå trodde jeg et øyeblikk at du ikke hadde tenkt å skrive noe mer. Minte meg om Mitch Hedberg: > I was at the airport a while back and some guy said "Hey man, I saw you on TV last night." But he did not say whether or not he thought I was good, he was just confirming that he saw me on television. So I turned my head away for about a minute, and looked back at him and said "Dude! I saw you at the airport... About a minute ago... And you were good." 😂
Den går grundig inn i dette konseptet. De fleste kodeeksemplene er JavaScript, men det viktige er den konseptuelle tilnærmingen til hvordan man utformer et fleksibelt system rundt primitive data. Den oppsummerer egentlig hele min tilnærming til programmering etter en del år med Clojure i fingra (dette er også hvor forfatteren kommer fra). Det var ikke så mye nytt der for min del, men det var litt validering i å se “min måte” presentert som et paradigme 🙂
Forfatteren er også god på å holde fokus på data-drevet uten å bli veldig teknisk på funksjonelle programmeringskonsepter. Han ender i praksis opp med funksjonell programmering, men det er mer en side-effekt av data-fokuset, og han fokuserer lite på teknikaliteter. Dette tenker jeg gjør den til en god primer for folk som skal starte med feks Clojure.
det er også Manning sin mest solgte bok så jeg et eller annet sted, det lover jo bra!
det er ikke meg imot om jeg kommer borti flere og flere Kotlin-kodebaser og typescript-kodebaser som er programmert som om det var clojure(script) (aka sånn jeg har skrevet Kotlin og Typescript de siste årene)
Forfatteren virker veldig inspirert av The Phoenix Project. Tidvis litt cringey formidling 😅
ah, jøss, overraskende at en bok som ser ut som en klassisk tech-bok fra Manning er “skjønnlitteratur”
Ikke hele tiden, men mesteparten av innholdet er presentert som samtaler mellom folk i en fiktiv historie. Litt flere detaljer om hvilken kaffe de drikker osv enn jeg trengte 😂
Vi fikk oss et nytt husstandsmedlem idag. Vi tror hun heter Roberta. For første gang i livet er støvsuging blitt ikke bare en lek, men også en intellektuell utfordring - å tenke på hvordan man skulle programmert henne :)
> Den oppsummerer egentlig hele min tilnærming til programmering etter en del år med Clojure i fingra (dette er også hvor forfatteren kommer fra). Det var ikke så mye nytt der for min del, men det var litt validering i å se “min måte” presentert som et paradigme 🙂 Huh, svaret "jepp, dette er ikke noe nytt" overrasket meg litt. Men .. på en god måte tror jeg? "hvis mange er enige om at dette er bra, er det vits i å lære seg"?
Det er bra greier! Skalerer godt, og jeg opplever at data-orientert kode holder seg godt over tid. Ikke så mye kode, abstraksjoner og biblioteker som kan løpe fra kodebasen.
Det var ikke så nytt fordi det er denne tilnærmingen Clojure legger til rette for, så etter nok tid med Clojure... Interessant nok opplevde jeg også at React åpnet for å gjøre frontend på samme vis, for snart ti år siden. Jeg har fortsatt på den stien, men jeg har inntrykk av at dagens TypeScript/React-løsninger har gått bort fra dette.
Vår heter Ford (som i Westworld, ikke som i bil)