Fork me on GitHub
#clojure-norway
<
2022-04-19
>
teodorlu08:04:14

@augustl - av nysgjerrighet, hva endte du opp med på config-fronten? Ble du fornøyd?

teodorlu08:04:00

jeg har bare brukt Doom med Vim-bindings, lurer på hvor bra (om) det funker uten.

augustl08:04:06

har lagt fra meg emacs litt i påsken, men kjenner også at det sitter litt inne og bruke tid på å sette opp en ny editor, Det Er Jo Ikke Det Jeg Ønsker Å Bruke Tid På osv... Men fikk ihvertfall doom opp og gå, og skrudde av evil-mode (bare en kjapp config-endring som skulle til)

👍 1
msolli08:04:02

Da jeg begynte med Clojure jobbet jeg mest med Java ellers, og da var IntelliJ IDEA arbeidsverktøyet. Så jeg lastet ned Cursive og tok det derfra. Cursive er skikkelig bra, og vel verdt lisenspengene ($125 i året for kommersiell bruk, altså hvis du jobber med Clojure, gratis ellers). Legg til Portal som tap>-mål, så har du et bra oppsett, altså. Men det koster som sagt litt penger, og så kan du ikke programmere editoren din.

👍 2
cursive 1
oddsor09:04:58

Brukte Cursive i jobb og syns det er bra. I “hobbyist-tilværelsen” har jeg byttet til Calva via Visual Studio Code, og syns det kommer seg litt etter litt. Så det er ikke et ille alternativ for oss som har emacs-skrekk

calva 2
1
leifericf09:04:58

Det er verdt å nevne at #calva support er helt fantastisk! @U0ETXRFEW og teamet er alltid tilgjengelige for å svare på spørsmål, lager YouTube videoer, etc. Det er et særs aktivt prosjekt, og det kommer nye features støtt og stadig. Anbefaler på det sterkeste å prøve det ut og støtte arbeidet de gjør for Clojure community.

calva 1
❤️ 1
Jakub Holý (HolyJak)11:04:01

> og så kan du ikke programmere editoren din det er en feature, ikke en bug, IMHO 🙂 Jeg f[r aldri tilbake de timene / dagene jeg brukte på emacs configen min 🙂

😅 1
leifericf11:04:33

Jeg brukte 2-3 dager på å sette meg inn i Emacs og konfigurere editoren min… Så tenkte jeg “Hva er det jeg driver med?” VS Code + Calva er mer enn godt nok for meg.

isak14:04:46

❤️ Cursive. Største ulempe er at at man ikke kan konfigurere den til å forstå macros som better-cond. Begynner å se litt på VS Code.

oddsor14:04:31

Hvordan fungerer better-cond? Man kan jo konfigurere cursive til å behandle funksjoner som andre lignende funksjoner. Kanskje better-cond kan tolkes som cond feks? :thinking_face:

isak14:04:36

(ns example.core
   (:refer-clojure :exclude [cond])
   (:require [better-cond.core :refer [cond]]))

 (cond
   (odd? a) 1
   :let [a (quot a 2)]
   :when-let [x (fn-which-may-return-falsey a),
              y (fn-which-may-return-falsey (* 2 a))]
   :when-some [b (fn-which-may-return-nil x),
               c (fn-which-may-return-nil y)]
   :when (seq x)
   :do (println x)
   (odd? (+ x y)) 2
   3)
Her er et eksempel. Man kan ikke konfigurere Cursive til å forstå de let keywords her. Det blir 'unresolved'.

😿 1
cjohansen06:04:17

Dropp better-cond, så blir koden lettere å lese for mennesker også 🙂

cjohansen06:04:54

Jeg skulle til å foreslå or istedet for den cond-saken, men da jeg begynte å oversette koden ble det klart for meg at jeg ikke forstår hva den gjør 😅

leifericf07:04:23

@U9MKYDN4Q Du minnet meg på en https://clojuredesign.club/episode/029-problem-unknown-log-lines/, hvor de prater om å skrive sin egen cond-let macro og hvorfor det er “feil” approach. I en senere episode (jeg husker ikke hvilken) prater de om at en lytter sendte inn en bedre løsning hvor de brukte when i kombinasjon med or hvis jeg ikke husker feil. Prøvde å finne tilbake til den andre episoden, men det var vrient.

msolli13:04:00

Det er super-smooth å jobbe med Java-interop i Cursive/IntelliJ. Bare å Cmd-B inn i enhver klasse/metode, og så åpnes enten kildekoden (.java) eller en de-kompilert .class, med mulighet for å hente ned kildekoden hvis tilgjengelig. Har Calva denne funksjonaliteten, eller noe som ligner? Evt. i kombinasjon med LSP, kanskje?

👍 1
msolli13:04:21

Nice, det kommer seg! 👍

isak14:04:48

Hvor feil det er å bruke de er en funskjon av (blant annet) Cursive support, og det er jo det jeg klager på her. For oss er det nok grunn til å ikke bruke den.

isak14:04:33

Ellers er den grei synes jeg. Her er et eksempel hvor han sammenligner den med å ikke bruke macroen: https://github.com/Engelberg/better-cond#minimizing-rightward-drift

isak14:04:04

Men som han sier så er det en "matter of taste"