Fork me on GitHub
#clojure-norway
<
2021-12-11
>
Chris Moen09:12:52

Hei alle! Vi (@jan901, @vegard og jeg) holder på å bygge http://Breyta.io og er på jakt etter utviklere som kan Clojure. Vi har startet opp en del startups tidligere og 3 av de har blitt kjøpt opp (Nabobil, Fullstakk Marketing og Teston). Vi har bare holdt på i et par måneder men har fått hentet ca. 18.5m NOK i pre-såkorn fra engler som har startet opp selskaper som Hybris, Pipedrive, Workday, Sanity, Nurx, Oda og fler. Det betyr også at vi prøver så godt som mulig å betale markedslønn og gi opsjoner/aksjer til de som blir med:) Interessert i å høre mer om hva vi bygger og om stillingen? Send meg gjerne en DM eller e-post på <mailto:[email protected]|[email protected]> Du kan lese mer om stillingen her: https://docs.google.com/document/d/1KTrgqT8WB3oE9Y9MmYBrq4AxMbRkuMhTTqEN3TCZwP4/edit?usp=sharing

1
👍 2
1
👏 1
V09:12:10

Kan legge til at vi bruker tech og libraries som: XTDB, Lacinia, Polylith med mer. Samt så bygger vi med services i Kubernetes på Google Cloud Platform. Holder for tiden også å se på en scalable analytics stacks med ny Google Cloud tech som backbone.

1
leifericf10:12:09

Så kult å se at dere bygger produkter på Clojure! Av nysgjerrighet, har dere også bygget tidligere produkter på Clojure? Tenker på Nabobil, Fullstakk Marketing, Teston, osv. Eller er dette første gang dere gjør det?

V13:12:10

@U01PE7630AC Har brukt Clojure som hobby-språk opp gjennom (blir nesten 5 år nå) og har brukt en del Datomic, så liker veldig godt Datalog som query language. Heldigvis får vi Datalog med XTDB også, og de er nesten feature compatible. Det er første gangen jeg bygger et kjerne-system i Clojure (foruten en PoC for et side prosjekt jeg ville starte en startup rundt). Har ikke personlig vært med på reisen i Teston (nå UserTesting) osv, men mener de brukte Ruby på det prosjektet (du kan rette på meg her Chris). Jeg har holdt mest på med .NET-stacken, men har hele tiden hatt Clojure i bakhodet som en stack å starte neste prosjekt med, tenkte også på Elixir som et alternativ. Vi startet nå i midten av september og er oppe i litt over 8000 linjer i .clj-filene våre, og jeg må si at impacten av hver linje er helt enorm og kunne ikke vært mer fornøyd. Litt av issuet med å “bare sette i gang” med Clojure er at det er veldig lite opinionated, så vi synes det var litt resistance for å få satt opp toolingen og noe av kjerne-bibliotekene, men nå etter å blitt varm i trøya, går det ekstremt fort å få laget nye features. har også valgt å gå for en mer tradisjonell stack på front-end, hvor det er react som kommuniserer med GraphQL API-et vi har satt opp med Lacinia

❤️ 1
leifericf13:12:40

Kult! Takk for info! En spennende reise. Jeg har også brukt er par år på Erlang/OTP og Elixir, og forstår appellen. Det ligner egentlig en del på Clojure, i den forstand at det også er et dynamisk funksjonelt språk med superb tooling for å inspisere og endre produksjonssystemer «live» via hot code swapping, etc. Men i motsetning til Clojure, er Erlang/OTP/Elixir og BEAM et mer «lukket økosystem» eller en «stor sandkasse» som man må holde seg inni. Det er mindre fleksibilitet, og man må gjøre ting på en bestemt måte. På en måte synes jeg de begrensingene er litt befriende, fordi man trenger ikke å ta så mange valg. Men det gjør verktøyet mindre allsidig også. Jeg startet Elixir meet-up gruppa før Clojure meet-up gruppa, men nå for tiden er jeg mest interessert i Clojure, fordi det tilbyr mye større grad av fleksibilitet og kontroll (kostnaden er at det er vanskeligere å lære og bruke; mindre biter, og ikke så mye «framework tankegang») ☺️ Jeg tror dere har gjort et godt valg der.

Jakub Holý (HolyJak)17:12:47

Lykke til dere!

🙇 1
1
cjohansen15:12:44

Er egentlig XTDB så likt Datomic? Jeg kikka litt på den da den ble lansert (som Crux), og da var det vel en skjemaløs dokumentdatabase? Hvis det fortsatt er tilfelle så er det et ganske annet dyr enn en relasjonell grafdatabase som Datomic vil jeg si 😅

1
cjohansen15:12:59

Men kult med flere selskaper som satser på Clojure!

V19:12:17

@U9MKYDN4Q XTDB er også en graf-database. Du kan gjøre datalog queries (som inherently er graf-sentriske). Det eneste man trenger å gjøre for å opprette en direkte relasjon er å skrive to entites med attributes eks:

Person entity:
{:xt/id <person-id>
 :person/company <company-id>}

Company entity:
{:xt/id <company-id>
 :company/name "Breyta"}

Query for å finne company name hvis du har person entity id-en:
{:find [company-name]
 :where [[person :xt/id "my-person-id"]
         [person :person/company company]
         [company :company/name company-name]]} 
ja, det er ikke noe schema, men det hadde heller ikke datomic trengt. Det er applikasjonen som skriver transaksjonene som sørger for at dataene følger et schema. Siden transaction loggen, default indeksen og dokument storagen er decoupled så kan du lett skrive en custom indekser som bruker transaction loggen og document storen på en helt annen måte enn det Juxt har lagt opp til i graf-caset. F.eks. så har de laget en separat lucene-modul som bruker TX-loggen for å lage full text search indeks over dataene som kommer inn, men det er ikke noe i veien for å lage en custom som bygger en Elasticsearch indeks på loggen, da det bare er å subscribe på topicen som har loggen (i kafka-caset) det er også en immutable data store med time traveling queries, som tar høyde for at dataene dine kan komme med både forskjellig valid time og transaction time (les mer om det under XTDB bi-temporality).