Fork me on GitHub
#clojure-norway
<
2018-03-16
>
tord09:03:26

Det er mulig vi gjør noe feil, eller at vi ikke anses som en så attraktiv arbeidsplass som vi liker å tro, men her i Play Magnus har vi ikke fått en eneste søker med erfaring eller interesse for Clojure de tre gangene vi har utlyst en utviklerstilling. Vi får mer enn nok av søkere (mer enn 100 hver gang), og noen av dem er svært gode, men ingen har Clojure-bakgrunn.

emil0r10:03:09

Play Magnus har jag inte hört något om

emil0r10:03:33

Vad gör ni?

tord10:03:38

Vi gjør computer-sjakk. Foreløpig har vi to apper ute for iOS og Android: Play Magnus og Magnus Trainer. Vi har også en del programvare på serversiden (det er her vi bruker Clojure), og store planer for fremtiden som vi ikke har lov til å snakke høyt om ennå. simple_smile http://www.playmagnus.com (virker ikke i Apple Safari for øyeblikket, ser det ut til).

emil0r10:03:55

@msolli Ni har många student developers. Hur har du gått?

msolli12:03:00

@emil0r I fjor vår tok vi kontakt med en student som søkte sommerjobb (det hang en lapp på StartupLab), og han kom godt i gang med Clojure i løpet av et par uker. Han har jobbet litt deltid siden sommeren, og nå har han fått med seg noen andre studenter som gjør bacheloroppgave hvor de utvikler en avgrenset del av produktet vårt. Et par av disse jobber på timesbasis med småoppgaver ved siden av bacheloroppgaven. Dette fungerer rimelig greit. Vi håper å ansette en eller flere av disse, og vi får evaluert hvordan de fungerer som utviklere uten for mye risiko. De vinner på dette ved å ha en interessant deltidsjobb (sammenlignet med f.eks. å jobbe i butikk) ved siden av studiene, og de lærer masse som uansett er relevant for deres videre karriere.